GRATIS VERZENDING VOOR ALLE BESTELLINGEN

Valuta:

Kurk toepassingen

Kurk is bekend als een productiemateriaal sinds de prehistorie. In de periode van ong. 3.000 jaar voor Christus, werd het al in China, Egypte, Perzië en Babylonië als een materiaal voor de productie van vlotters voor hengelen gebruikt. In de graven van de farao’s werden stuken van uitstekend tot onze eigen tijd bewaarde kurk gevonden, de aanwezigheid waarvan een thermische stabilisatie van de mummie verzekerd heeft. In het oude Rome in de vierde eeuw v. Chr. Werden ervan boeien voor het markeren van bassins, stekkers in wijn- en olijfvaten, damesschoenen, maar ook dakbedekkingen gemaakt.

Echter, heeft de oude wereld de kurk meest gewaardeerd voor zijn afdichtende eigenschappen. De bijna perfecte dichtheid van de kurk wordt bevestigd bij de opgravingen. Een onbeschadigde amfoor uit de eerste eeuw v. Chr., die met kurk gesloten is en in de vorige eeuw in Efeze gevonden werd, heeft meer dan 20 eeuwen gelegen en was nog steeds gevuld met wijn. Ook in de ruïnes van Pompeii, verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius, hebben de archeologen amforen vol met wijn en gesloten met kurk uitgegraven. Deze voorbeelden bevestigen de buitengewone duurzaamheid van het materiaal, en dit ondanks de beïnvloeden van verschillende factoren: de micro-organismen in de bodem, zeewater enz.

Tegenwoordig werden de isolerende en afdichtende eigenschappen van kurk zo veel mogelijk door de wijnindustrie getest, waar meer dan 80% van de wereldproductie gebruikt is en de meest waardevolle soorten ervan gebruikt worden. De overige 20% van de kurkmarkt worden geconsumeerd door de volgende sectoren: bouw, hengelsport, sport, kantoor- en huishoudelijke artikelen, zwevende water apparatuur, visserij, vervoer over water (voor het markeren en signaleren van vaarwegen), waterredding, auto-industrie, militaire industrie, luchtvaart en zweefvliegen, productie van muziekinstrumenten, schoeisel, meubilair, enz.

 
Veilige betalingen
Gratis verzending
Hoogste kwaliteit
Tevredenheidsgarantie