GRATIS VERZENDING VOOR ALLE BESTELLINGEN

Valuta:

Over kurk

In de Middellandse Zeegebied zijn optimale klimaatomstandigheden voor het kweken van de natuurlijke kurk, die uit de schors van kurkeiken verkregen wordt. De optimale klimaatomstandigheden in deze regio van de wereld die voor het succes van de juiste ontwikkeling van de kurkeik bossen staan.

De kurk is het buitenste weefsel van de groenblijvende kurkbomen QuercusSuber, de alleen op bepaalde gebieden van de westelijke Middellandse Zeegebied, o.a. in Noord-Afrika, Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal voorkomen. Rond de wereld groeien kurkeiken op het totale oppervlakte van 2,5 miljoen ha.

De grootste oppervlakte bestrijken de kurkbossen in Portugal, waar bovendien in de laatste jaren een systematische campagne van de bebossing van het braakland met kurkeiken plaatsvindt. Portugal is de onbetwiste bakermat van de kurkeik en het aantal van de kurk die daar geproduceerd wordt, is meer dan de helft van de wereldproductie.

Het kurkoogst wordt uitgevoerd in overeenstemming met de regels die door de jaren ontwikkeld zijn. Het verwijderen van de boomschors wordt alleen aan zeer ervaren werkers toevertrouwt en de tijdstip voor deze werkzaamheden wordt zorgvuldig, rekening houdend met de weersomstandigheden gekozen.

De kurk is voor water en lucht ondoordringbaar. Het beschermt de boom tegen waterverlies, de invloed van bacteriën en micro-organismen, temperatuurschommelingen, maar ook branden, die vaak in de gebieden ervan ontstaan.
 
Veilige betalingen
Gratis verzending
Hoogste kwaliteit
Tevredenheidsgarantie